Cel mai mare proiect european al CJ Giurgiu, deblocat: Depozitul ecologic de la Frăteşti funcţionează, în sfârşit

Centrul Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Giurgiu, amenajat la Frăteşti, a fost făcut printr-un proiect european al Consiliului Judeţean, finalizat şi „recepţionat” în 2012, dar nu a funcţionat în anii care au urmat, până luni, 28 august 2017.

Mai întâi, investitiţia a rămas în stand-by după ce a fost contestat rezultatul licitaţiei iniţiale privind firma care se va ocupa de Depozitul Ecologic de la Frăteşti. Contestatarul a câştigat procesul aferent, dar în timp obiectivul s-a „degradat”. Abia în actualul mandat s-a reuşit remedierea tuturor problemelor tehnice apărute numai că, ulterior, au apărut „discuţii” cu operatorul Eco Sud. Acesta nu mai dorea să ridice autorizaţia de funcţionare de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, ca să înceapă activitatea.

Săptămâna dinaintea deschiderii oficiale a Centrului, între reprezentanţii Consiliului Judeţean Giurgiu şi cei ai Eco Sud au existat mai multe întâlniri iar pe 28 august a fost transmis anunţul că Centrul Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Giurgiu de la Frăteşti este deschis şi funcţional.

Programul pentru primirea deşeurilor din întreg judeţului este de luni până sâmbătă, între orele 06.00 şi 22.00, cu excepţia sărbătorilor legale, duminica fiind închis.

 „Funcţionarea Depozitului Ecologic din Frăteşti a reprezentat o prioritate pentru mine şi echipa mea, încă de la începutul mandatului. Am întâmpinat multe piedici în realizarea acestui obiectiv, dar iată că ceea ce am promis, am îndeplinit. Mă bucur că şi firma Eco Sud îşi respectă angajamentele şi le doresc succes în administrarea Centrului Integrat de Management al Deşeurilor Giurgiu!”, declară preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

 

 

Cătălina Sfetcu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.