Ce frumos a fost la Giurgiu, de Ziua Naţională!

Sute de giurgiuveni au mers joi, 1 Decembrie, în Piaţa Tricolorului din municipiul Giurgiu pentru a asista la activităţile desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Mai întâi, însă, reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, dar şi cei ai structurilor MAI şi MapN ori ai asociaţilor veteranilor de război au participat la un ceremonial specific. Acesta a avut loc la Monumentul Eroilor de la Biserica de lângă Spitalul Judeţean Giurgiu.dsc_0010 dsc_0009 dsc_0008 dsc_0004 dsc_0003

După o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi, au fost depuse coroane de flori.

dsc_0049 dsc_0037 dsc_0029 dsc_0027

Activităţile au continuat, deci, în Piaţa Tricolorului acolo unde, pe o scenă special amenajată, au urcat reprezentanţii autorităţilor giurgiuvene, politicieni, poliţişti şi jandarmi, pomperi şi veteranii de război.

dsc_0090 dsc_0086 dsc_0081

 

„1 Decembrie este sărbătoarea noastră de suflet, este o zi sfântă care vine imediat după sărbătoarea Sfântului Andrei, ocrotitorul spiritual al românilor. În aceste momente trebuie să privim cu recunoștință spre trecut, la jertfa strămoşilor noştri de acum 98 de ani pentru a realiza Unirea tuturor românilor și să le aducem un omagiu!

De aceea, cu prilejul acestei sărbători, orice dispută, conflict şi tensiune de orice fel trebuie să înceteze, lăsând să primeze încrederea, bunătatea, speranţa şi bucuria de a fi român”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

 

La rândul său, primarul Nicolae Barbu a adresat cuvântul său cu prilejul Zilei Naţionale. „1 Decembrie reprezintă simbolul românismului și cheia identității noastre naționale, lecția de unitate, de dragoste de țară, de libertate și demnitate pe care ne-au dat-o cei care și-au jertfit viața pentru.

Astazi, la aproape un secol de la acel moment, Ziua Natională a României nu trebuie să fie doar prilej de bucurie populară, de zi liberă, în care urmărim parada militară și participăm la spectacole.

Astazi, trebuie să facem să conteze faptul că suntem români și să trezim în noi mândria națională, iubirea pentru acest loc binecuvantat de Dumnezeu, pentru eroii neamului și pentru cei care au un țel din a face o Românie mai buna pentru ei si pentru copiii lor”, a zis Nicolae Barbu.

A luat cuvântul şi prefectul Zorinel Niculcea iar mai apoi a urmat parada militară.

dsc_0152 dsc_0139 dsc_0137 dsc_0134 dsc_0127 dsc_0123

În apropierea Primăriei Giurgiu a mai fost amplasată o scenă pe care au urcat artişti ai muzicii populare româneşti iar la corturile din zonă s-au dat sarmale şi vin fiert gratuit.

 

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

One Comment

  1. Pingback: Ce frumos a fost la Giurgiu, de Ziua Naţională! | www.giurgiuonline.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.