Casă nouă pentru zeci de bătrâni, la Hotarele şi Onceşti

 

Autorităţile judeţene giurgiuvene au finalizat două proiecte europene prin intermediul cărora au reabilitat şi modernizat tot atâtea centre pentru persoane vârstice iar la finele anului trecut acestea au fost date în folosinţă.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu au anunţat, recent, că centrele au condiţii foarte bune pentru bătrâni, spaţiile sunt adaptate nevoilor acestora iar în centre vârstnicii beneficiază de găzduire, hrană, asistenţă medicală, consiliere psihologică, activităţi recreative şi de petrecere a timpului liber.

„Centrul pentru persoane vârstnice din Hotarele a fost amenajat în clădirea în care a funcționat un centru de plasament care a fost închis în anul 2001, clădirea fiind ulterior reabilitată, modernizată, extinsă şi dotatăprintr-un proiect cu finanțare europeană derulat de Consiliul Județean Giurgiu.

Centrul pentru persoane vârstnice  din localitatea Oncești a fost înființat printr-un proiect cu finanțare europeană, derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu. Amenajarea centrului pentru persoane vârstnice a fost realizată prin reabilitarea și extinderea unei clădiri (fostul Cămin Cultural) din satul Oncești, comuna Stănești”, se arată într-un comunicat al reprezentanţilor DGASPC Giurgiu.

În document este precizat că în centrul din Hotarele beneficiază de servicii sociale zece persoane vârstnice, capacitatea fiind de 46, iar în centrul din Onceşti sunt opt persoane, capacitatea fiind de 18 locuri.

Sunt curs de admitere în cele două centre alte zece  persoane care au depus cereri în acest sens. Costul lunar al întreţinerii unei persoane vârstnice în centru este de 1.226 lei, bani pe care persoana vârstnică îi poate achita din pensie, fără a i se putea reţine mai mult de 60% din pensie (restul contribuţiei, precum şi întreţinerea pentru persoanele fără venituri se acordă, după caz, de către susţinătorii legali ai persoanei vârstnice sau de către de Consiliul Judeţean Giurgiu).

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.