Cămătăreasă din Giurgiu, reţinută de poliţişti

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale au documentat activitatea infracțională a lui H. M., o femeie, de 61 ani, din municipiul  Giurgiu, pentru comiterea infracțiunilor de exploatarea patrimonială a unei persoane vulnerabile și camătă.

Într-un comunicat de presă se arată că femeia a încheiat pe 23 martie 2016, un contract de împrumut cu garanție imobiliară, prin care a împrumutat-o pe I. D., de 74 ani, cu 14.500 lei, fiind ipotecat un apartament în acest caz.

„Profitând de starea vădită de vulnerabilitate a lui I. D., persoană vârstnică și cu afecţiuni medicale, H. M. a încheiat de fapt contractul de împrumut cu intenţia de a deveni proprietarul apartamentului, bun cu valoarea de vânzare de 10.500 euro, sumă cu mult disproporțională față de cea împrumutată”, este menţionat în document.

Conform sursei citate, polițiștii au stabilit şi că, în perioada 2013-2016, H. M. a dat sume de bani cuprinse între 300 lei și 2500 lei altor cinci persoane, cerând dobânzi mari, fără a fi autorizată în acest sens.

Pe 11 aprilie, polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare și au reținut-o pe cămătăreasa din Giurgiu.

 

C.S.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.