„Balena Albastră”, în atenţia autorităţilor giurgiuvene

Până la depistarea oricărei legături între presupusul joc „Balena Albastră” şi ultimele cazuri de suicid în rândul copiilor, autorităţile au demarat deja acţiuni de prevenire. S-a întâmplat şi la Giurgiu, săptămâna trecută, când poliţişti giurgiuveni au mers la mai multe şcoli din judeţ pentru a le vorbi copiilor despre riscurile la care se expun când intră pe Internet.

„La data de 28.03.2017, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile, victimizării minorilor și a siguranţei în mediul online, la Liceul Tehnologic Nr. 1 Prundu , Şcoala Gimnazială Nr. 1 Prundu și Liceul Tehnologic „Udrişte Năsturelu ”, Hotarele din judeţul Giurgiu.

Pe timpul acțiunii au fost prezentate elevilor, filme tematice în care tinerii au fost victime sau autori ai unor infracțiuni, fiindu-le făcute recomandări pentru a nu fi ademeniți sau înșelați de diverși indivizi pe site-urile şi reţelele de socializare pe care le frecventează.

Un accent deosebit s-a pus pe jocul online Balena Albastră pentru care polițiștii fac următoarele recomandări preventive: În cazul în care vă simţiţi ameninţaţi de „prietenii” din mediul online, căutaţi sprijin la persoanele dragi sau la autorităţi. Nu ascundeţi aceste trăiri! Aveţi mereu în atenţie persoanele cu care interacţionaţi pe reţelele de socializare sau e-mail, messenger şi forumuri! Dacă în jur observaţi persoane care şi-au schimbat comportamentul în ultima perioadă, inclusiv în mediul online, anunțații autorităţile! Dacă observaţi semne, cuvinte, pictograme desenate pe mâini, pe cărţi, pe caiete, anunțații autorităţile! Pentru orice amenințare fie ea și virtuală anunțați Poliția!”, se arată într-un comunicat de presă.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.