Atenţie, şoferi! Maşinile parcate neregulamentar în municipiul Giurgiu vor fi ridicate

Aşa au decis consilierii locali giurgiuveni, în unanimitate joi, 30 martie, în cadrul unei şedinţe ordinare. Ei au votat un proiect de hotărâre în acest sens, proiect ce prevede modificări în regulamentul parcărilor pe domeniul public al municipiului Giurgiu.

Mai exact, după mai bine de 4 ani de la o altă hotărâre a CL Giurgiu prin care ridicările de maşini nu se mai puteau efectua, autorităţile locale au revenit asupra deciziei. Vor fi blocate roţile şi, ulterior, ridicate doar autoturismele staţionate, parcate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public al municipiului Giurgiu.

Aşadar, dacă un şofer va parca neregulamentar sau pe un loc pentru care un giurgiuvean a plătit deja, va scoate următoarele sume din buzunar pentru a-şi recupera „mobilitatea”. Pentru ridicarea maşinii, taxa este de 150 de lei, la fel şi pentru transport, în timp ce pentru 24 de ore de „depozitare” a autoturismului, proprietarul va plăti 200 de lei.

Pentru „deblocarea roţilor”, taxa ce trebuie plătită este tot de 150 de lei.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii locali au aprobat şi un proiect privind un nou regulament pentru atribuirea locurilor de parcare în parcările de domiciliu/reşedinţă sau sediu-punct de lucru din municipiul Giurgiu.

Acest lucru va fi realizat prin licitaţiei, preţul de parcare pornind de la 185 de lei pe an.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.