Artişti renumiţi, în vizită la bătrânii din Centrul de la Hotarele

Manuela Hărăbor, Natalia Guberna, Silviu Biriş, Cristina Strecopitov, Ion Bicu şi Elena Tofan au făcut o mare bucurie vârstnicilor, în cadrul unei activităţi organizate de Maria Holtzhauser cunoscută pentru activitățile sale caritabile.

Căminul pentru persoane vârstnice din localitatea Hotarele, județul Giurgiu, a fost gazda evenimentului sâmbătă, 4 martie, anunţă reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu.

Conform sursei citate, mai întâi, Maria Holtzhauser le-a dus cadouri bătrânilor de la Hotarele, pe 2 martie.

Sprijinim de mai mult timp câteva familii aflate în dificultate din localitatea Hotarele. Ni s-a părut oportun să venim cu daruri și la bătrânii din acest cămin. Am avut sprijinul Fundației Fight for Life Charity, dar și al unor oameni de bine, care au donat fructe, produse de patiserie, obiecte de igienă personală, dulciuri, flori, mărțisoare. Invitați de onoare au fost Manuela Hărăbor, Silviu Biriș, Natalia Guberna, Cristina Strecopitov, Ion Bicu, Elena Tofan, cărora le mulțumesc că au ales ca astăzi să fie prezenți la acest eveniment. Am fost emoționată, eu am crescut într-un orfelinat și știu ce înseamnă să fii departe de familie…Ar fi minunat să le putem oferi acestor bătrâni sprijin de câte ori putem. Cu siguranță vom reveni la bătrânii din acest centru”, a declarat Maria Holtzhauser.

Astfel, sâmbătă, 4 martie, cele 20 de persoane care beneficiază de servicii sociale în Centrul Hotarele au primit multe cadouri și, în plus, le-a fost oferit un spectacol. Timp de 2 ore, au avut ocazia să asculte cântece de petrecere  interpretate de actorul Silviu Biriș, dar și muzică ușoară interpretată de solista Natalia Guberna.

Fosta mea directoare de liceu a fost internată într-un cămin de bătrâni, acum un an de zile. Făcându-i o vizită, i-am propus să susțin acolo un spectacol, însă propunerea, din păcate, nu s-a putut concretiza…Acum am avut ocazia să cânt în acest cămin de bătrâni. Sper că prin piesele mele am adus  un zâmbet și lumină în ochii lor stinși…Și pentru că e primăvară, e luna martie, le doresc să aibă în suflet primăvara!”, a declarat Natalia Guberna.

Din spectacol nu au lipsit numere de iluzionism susținute de Cristina Strecopitov. Și muzica populară a fost apreciată de persoanele vârstnice, acestea având ocazia de a-i asculta pe soliștii Ion Bicu și Elena Tofan care, de altfel, sunt originari din județul Giurgiu, din localitățile Izvoarele, respectiv Naipu. Îndrăgita actriță Manuela Hărăbor a fost de asemenea prezentă în mijlocul persoanelor  vârstnice: „Când mă uit în ochii dumneavoastră, mă uit în ochii bunicilor mei, care nu mai sunt…Eu locuiesc în apropierea Mănăstirii Radu Vodă; v-am adus de acolo iconițe si brățări sfințite, vi le dăruiesc din suflet!”, le-a spus Manuela Hărăbor.

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, instituție în subordinea căreia se află centrul din Hotarele, adresează mulțumiri tuturor celor  care au făcut posibilă organizarea acestei acțiuni și s-au implicat pentru a aduce bucurii persoanelor vârstnice instituționalizate în acest cămin.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.