Aparatură medicală, la Spitalul de Urgenţă Giurgiu, cumpărată cu bani din donaţii

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu, Elena Dinu, a prezentat presei locale, miercuri, 19 octombrie, un scurt bilanţ, după un an de când a preluat conducerea unităţii.

Printre altele, Dinu a vorbit şi despre sumele primite drept donaţii de la companii, firme etc., bani cu care a fost cumpărată aparatură medicală.

„Alro Slatina ne-a donat 50.000 de lei. Cu această sumă a achiziţionat un instrumentar complet pentru sala de operaţii. Apoi, cei de la Salvaţi Copiii ne-au donat un incubator, de 6.000 de euro. Acesta este funcţional deja. Totodată, sume de bani am primit şi de la bănci ori de la distribuitorul de gaze din municipiul Giurgiu”, a anunţat Elena Dinu.dsc_0124

Managerul SJU Giurgiu a precizat şi că, într-un an, s-a reuşit schimbarea paturilor, noptierelor şi frigiderelor din întreg spitalul. Este vorba despre aproape 300 de paturi, dar au fost montate şi aparate de aer condiţionat în toate saloanele, unde sunt acum şi mese noi, toate cumpărate cu fonduri de la Consiliul Judeţean Giurgiu.

Tot cu bani de la judeţ, dar şi de la Ministerul Sănătăţii, la Spitalul Giurgiu au fost achiziţionate aparate de anestezie de înaltă performanţă, un banc de lucru cu hotă pentru Patologie, un ecograf modern, un artroscop ce permite atât diagnosticarea, cât şi intervenţie chirugicală, un fibroscop rinofaringian, un autorefractometru(pentru Oftalmologie) şi defibrilatoare.

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.