ANL-urile din Giurgiu vor fi scoase la vânzare

Anunţul a fost făcut miercuri, 4 octombrie, în conferinţă de presă, de către primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

El a precizat că valoarea de vânzare a locuinţei se calculează de către autorităţile administraţiei publice locale în a cărei administrare se află imobilele respective şi reprezintă valoarea de înlocuire pe metru pătrat multiplicată cu suprafaţa construită efectiv, inclusiv cotele indivize diminuate cu amortizarea calculată la data punerii în funcţiune a locuinţei, până la data vânzării acesteia.

„Conform Ordinului nr. 3776/2017, valoarea de înlocuire pe metru pătrat pentru anul 2017, calculată conform art. 1, este de 1600,20 lei mp inclusiv TVA(…). În cazul achiziţionării locuinţelor cu plata în rate lunare egale, inclusiv dobânda aferentă, prevăzută în teza a doua a art. 4 alin. (1), plata avansului de minim 15%, precum şi a comisionului de 1% prevăzut la alin. (7) se face la data încheierii Contractului de vânzare în formă autentificată”, se arată într-un material transmis ulterior presei locale.

Ratele lunare pot fi achitate în maximum 15, 20 sau 25 de ani, în funcţie de valoarea venitului mediu pe membru de familie.

 

C.S.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.