Angajaţii din penitenciare ameninţă cu proteste pe termen nedeterminat

Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare a anunţat, marţi, 1 august, că declanşează acţiuni de protest pe termen nedeterminat. Acţiunile se referă la refuzul muncii suplimentare în tot sistemul penitenciar. Acest fapt, spun sindicaliştii, printr-un comunicat de presă, generează blocaje în activitate în maximum 10 ziel. De asemenea, SNLP îşi va manifesta dezacordul privind depăşirea plafonului anual de 180 de ore suplimentare pentru 2017. Tot sindicaliştii din penitenciare vor organiza mai multe mitinguri, la Ministerul Justiţiei, al Muncii, în faţa sediului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, dar vor fi şi proteste în cascadă în toate unităţile din sistemul penitenciar.

Printre revendicări se numără majorarea salariilor cu 15% similar instituţiilor din cadrul familiei ocupaţionale „apărare naţională”, renunţarea la modificarea Legii nr 223/2015 privind pensiile militare de stat, dar şi deblocarea şi finanţarea posturilor vancante din sistemul penitenciar, astfel încât să se asigure un minim de 14.000 de posturi ocupate la finalul lui 2017.

Sindicaliştii vor şi reorganizarea urgenţă a unităţilor din sistemul penitenciar, având prioritate unităţile ce sunt în pericol să devină nefuncţionale din cauza statelor de funcţii prea mici în raport cu misiunile.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.