700 de articole de îmbrăcăminte şi 91 de flacoane de parfum, confiscate în Vama Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu au descoperit aproximativ 700 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și 91 flacoane de parfum, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean bulgar și unul român au încercat să le introducă ilegal în țară. 

Oamenii legii anunţă că, miercuri, 5 octombrie, la PTF s-a desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

„Astfel, în jurul orei 18:00, polițiștii de frontieră au selectat pentru control un autocamion, la volanul căruia se afla cetățeanul bulgar Petrov D., în vârstă de 46 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materiale textile din Turcia, pentru o societate comercială din Estonia. Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autocamionului, ascunse printre materialele textile, mai multe pungi și cutii de carton care conțineau 95 perechi de încălțăminte sport și 589 articole îmbrăcăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute”, este menţionat într-un comunicat de presă.

La cercetări, s-a stabilit că toate bunurile aparțin șoferului autocamionului, care a declarat că a încărcat marfa de la o firmă de transport din Istanbul cu destinaţia Tallinn şi nu avea cunoştinţă despre faptul că ar fi contrafăcute.

În aceeași zi, tot la P.T.F. Giurgiu, poliţiştii de frontieră au descoperit într-un autocar, 91 flacoane de parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care cetățeanul român Florin T., în vârstă de 40 de ani, cu domiciliul pe raza municipiului București, a încercat să le introducă ilegal în țară.

Acesta a declarat că a cumpărat bunurile dintr-un centru comercial din Istanbul, cu scopul de a le comercializa pe teritoriul României.

În ambele cazuri, produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.