200.000 de euro și aproximativ cinci kilograme de bijuterii, confiscate în Vama Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit şi confiscat 200.000 euro, trei kilograme de bijuterii şi un lingou de 1,7 kilograme- dintr-un metal galben, presupus a fi aur- pe care trei persoane, un cetățean turc şi doua femei, cetăţeni români, au încercat să le scoată ilegal din țară.

        

Oamenii legii anunţă că pe 23 octombrie, între orele 17.30 şi 18.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, Aurelia M., cetăţean român, în vârstă de 39 ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în România şi cetăţeanul turc Mehmet A., în vârstă de 63 ani, la volanul unui autocar care circula pe ruta România-Turcia, în care se afla un număr de 31 pasageri.

„Acţionând în baza unei informaţii, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra celor două mijloace de transport şi persoanelor în cauză. Astfel, în urma controlului, asupra Aureliei M. a fost găsită, ascunsă pe corp și în pantofi, suma de 50.000 euro și cantitatea de aproximativ 3 kg bijuterii din metal galben, ce pare a fi aur.

De asemenea, în autocar a fost descoperită, ascunsă în suportul de pahare aflat pe ușa şoferului, suma de 100.000 euro, iar asupra mai multor pasageri din autocar 50.000 euro, care urmau să fie înapoiați șoferului când ajungeau la destinaţie, în Turcia.  Totodată, asupra uneia dintre pasagere, Olguţa F., în vârstă de 48 ani, a fost descoperit, ascuns pe corp, un lingou din metal galben, în greutatea de 1,7 kg”, se arată într-un comunicat de presă al celor de la Poliţia de Frontieră.

Conform sursei citate, s-a stabilit că cele 3 kg de bijuterii aparţin Aureliei M.,  lingoul de aur Olguţei F., iar suma totală de 200.000 de euro aparține șoferului autocarului.

Ca urmare a celor constatate, întreaga sumă de bani a fost ridicată în vederea confiscării, cetățeanul turc  fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de eveziune fiscală.

Totodată, având în vedere că cele două femei nu deţin autorizații să desfăşoare operaţiuni cu metale preţioase, poliţiştii de frontieră au procedat la ridicarea bijuteriilor în vederea expertizării, iar în funcţie de rezultatul acesteia, vor fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.