11 kilograme de petarde, confiscate în Vama Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit într-un autoturism, peste 11 kilograme de materiale pirotehnice pe care un cetățean român a încercat să le introducă ilegal în țară. 

Astfel, anunţă reprezentanţii ITPF Giurgiu, joi, 27 octombrie,  la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, românul Lucian M., în vârstă de 34 de ani, la volanul uui autoturism înmatriculat în România.

„Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse sub scaunele din față ale autoturismului, două pungi de culoare neagră care conțineau produse pirotehnice. La cercetări, bărbatul a declarat că a achiziționat produsele din bazarul orașului Ruse – Bulgaria cu inteția de a le dărui prietenilor”, se arată într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, produsele, în greutate totală de 11,438 kg, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”efectuare fără drept a oricăror operațiuni cu materiale pirotehnice”, faptă prevăzută de art. 37, lit. a) din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și competările ulterioare, coroborat cu art. 271 din Legea nr. 86/2006 cu modificările și completările ulterioare, ambele cu aplicarea art. 38, alin. 2, Cod Penal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.