100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, marcaţi şi la Giurgiu

La fel ca în întreaga ţară, şi la Giurgiu reprezentanţii autorităţilor locale au organizat o manifestare dedicată acestui fapt istoric.

Reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi cei ai instituţiilor MAI şi MApN s-au reunit, pe 26 august, la monumentul din apropierea Parcului Alei pentru a participa la o serie de activităţi specifice unui asemenea moment.

Astfel, a fost oficiată o slujbă religioasă, a fost intonat Imnul Eroilor, au fost rostite alocuţiuni, dar, de asemenea, au fost depuse coroane de flori şi au fost aprinse lumânări în memoria soldaţilor care au murit în timpul luptelor pentru “Reîntregirea României”.

Activitatea a fost organizată de Primăria municipiului Giurgiu.

*„Primul Război Mondial a reprezentat, cum s-a menţionat deja, cel mai dificil moment din milenara istorie a acestor locuri, oraşul-martir Giurgiu fiind decorat cu cea mai înaltă distincţie a Armatei franceze – „Crucea de Război cu Palmete” (distincţia a fost înmânată autorităţilor locale la 18 octombrie 1922, în prezenţa primului ministru al României, Ion C. Brătianu, de o Misiune oficială condusă de mareşalul Foch)”– sursă site-ul Primăriei Giurgiu

C.S.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.